Valg-Cafeene ble en suksess, tusen takk til alle som kom!

Frivilligsentralen inviterte lokalpolitikere to Valg-Cafeer i august og engasjerte gjester dukket opp. Til og med sola dukket frem slik at vi kunne sitte utendørs og nyte sensommeren i felleskap. Det ble spennende samtaler og diskusjoner over kaffekoppen. (Nederst finner du info om dato/tider for både kommunevalget og Kirkevalget)

Nå er det valg, husk å bruke DIN stemme - din mening er viktig!

Bruk din stemme ved kommunevalget 10-11. september. Det er spennende å høre hva våre lokalpolitikere tenker om fremtiden i bydelen vår Nordre Aker. Vi på Frivilligsentralen heier på flere møteplasser og mer informasjon om spennende arrangementer som passer for seniorer. Under praten kom det frem at det er flere ting beboere ønsker seg i bydelen vår: Nytt svømmebasseng åpent for alle, praktiske eldreboliger, flere parker og grøntområder, kulturelle møteplasser og flere tilgjengelige aktiviteter for seniorer. Vi vil ha flere hyggelige lavterskeltilbud der mennesker møtes og kan slå av en koselig prat . Vi vil møtes og vi vil være sammen. 

Tusen takk til både Øyvind Lind-Fossen (Høyre) og Kjell-Olav Hovde (Arbeiderpartiet) som tok turen til oss disse to torsdagene, flotte samtaler og diskusjoner. Vi ønsker dere - og alle som stiller på valg - lykke til med innspurt i valgkampen. 

Stor takk til vårt lokale bakeri Kakeriet for nystekte kanelsnurrer og vår egen Ilse for nydelige vaniljefyllte boller disse dagene! 

Lyst til å møte flere politikere som stiller til valg? I dagene fremover er det valgkamp-innspurt, så benytt sjansen til å prate med ulike politikere og flere partier som står på stands i bydelen vår. Det er hele 21 politiske partier/grupper som stiller til valg i år. Det dukker opp stands flere plasser i byen, til ulike tider. Politikere står på stands ved feks Storosenteret, lokale t-banestasjoner og langs Karl Johans gate (langs parken utenfor Grand Hotel) i Oslo sentrum. Snakk, lytt og diskuter - DIN mening og stemme teller. 

Det er BÅDE kommunevalg og Kirkevalget i september. Du kan avgi stemme på forhånd, både fysisk og digitalt på disse valgene, innen egen avgrenset frist. Hvis du vil stemme på selve valgdagen (og er bosatt i Oslo) kan du benytte alle valglokaler i Oslo, husk å ta med ID-kort (førerkort, pass el lign). Alle som er folkeregistrert i Norge og er over 18 år (fyller 18 år i 2023) kan stemme. 

Kommunevalget og valg til bydelsutvalg er søndag 10. og mandag 11. september 2023. Les med på www.valg.no

Åpningstid: Søndag 10. sept kl 13-18 og mandag 11.sept kl 9-21. Finn ditt nærmest valglokale (skoler i ditt nabolag) på nettsiden www.valg.no 

Kirkevalget er mandag 11. september og stemmelokalene er i umiddelbar nærhet av kommunevalg-lokalene (godt merket). Les med på hjemmesiden kirken.no/valg 

Kirkevalget har har 2 ulike valg, man kan stemme på begge: 

Menighetsrådvalget (du stemmer på hvem som skal styre menigheten der du bor) og Valget til Bispedømmeråd og Kirkemøtet som er både regionalt og nasjonalt (her stemmer du på hvem som skal velges inn i Bispedømmerådet, disse blir medlemmer i Kirkemøtet, som er Den norske kirkes øverste demokratiske organ). 

Hvem stiller til valg? Ta en kikk i lokalavisen Talefoten eller les mer på hjemmesiden kirken.no/valg, der kan du søke opp din bydel/kirke/sokn og lese om de ulike kandidatene i din bydel.

Forhåndsstemme? Du kan stemme digitalt på nettet, frem til onsdag 5. september kl 15 (www.kirken.no/valg) logg deg inn med Bank-id. Alle medlemmer i Den norske kirke har stemmerett i Kirkevalget. Aldergrensen er at du må ha fylt 15 år i 2023. Hvis du trenger hjelp med pålogging kan du ringe Kirkevalg-telefonen på 23 08 10 01.

Bruk stemmeretten din. Godt valg!

Flere nyheter
2024 © Frivilligsentralen Grefsen Kjelsås