TUR & KULTUR gruppeturer - spørsmål og svar

Vil du oppleve spennende kulturopplevelser i felleskap med andre kunstglade mennesker? Her kan du lese om våre turer, hvordan man melder seg på og hvilke rammer som gjelder. Vi gleder oss til å se deg!

PÅMELDING TUR & KULTUR - hva bør man vite?

Hovedformål: Skape spennende kunstopplevelser og hyggelig fellesskap. Bli kjent med koselig folk fra nabolaget og bedre kjent i kulturbyen Oslo. Det sosiale er like viktig som kunsten - hele turen er opplevelsen. 

Hva er høstprogrammet? Frivilligsentralen publiserer nye turer fortløpende, ca 2-4 uker før selve turen. Alle turer publiserers på Facebook (Frivilligsentralen Grefsen Kjelsås) og hjemmesiden vår (grefsen.frivilligsentral.no). Turgruppa planlegger ca 10 turer frem tom februar 2024, bare å glede seg!

Hvor ofte er det det turer? Det er turer ca annenhver uke. Vi har ikke fast ukedag for turer. Våre turdager er tirsdag, onsdag eller torsdag.

Hvordan melder jeg meg på? Du ringer Frivilligsentralen på 22 15 41 20 eller stikker innom oss i Glads vei 47 mandag-torsdag kl 10-16. Personlig påmelding. Vi har begrenset antall plasser, max 20 stk. Ved stor pågang vil gjengangere settes på venteliste (info gis)

Oppmøtetid og adresse: Kl 10.00 på Frivilligsentralen i glads vei 47 på Grefsen. Vi tar en hilserunde og rask kaffekopp slik at vi blir litt kjent.

Kan jeg melde meg på alle turene samtidig? Nei, du kan melde deg på kun 1 tur om gangen. Tilbudet skal rekke ut til mange, slik at flere kan delta. 

Hvem kan delta? Alle som bor i bydel Nordre Aker kan delta. Flesteparten av deltagerene er voksne kvinner og menn i alderen 60+ . Vi tar ofte buss/trikk til vår destinasjon, billett kjøper du selv. Man må påregne litt gåing og trapper på ulike gallerier og museer. Velg gode sko og klær etter vær.

Hva koster det å delta? Arrangementet er gratis. Vi fikser turleder, program, inngangsbillett, omvisning og felles lunsj. MerkDu dekker egen bussbillett (en vanlig Ruter heldagsbillett er kjekt)

Hva spiser vi til lunsj? Det varierer fra gang til gang. Vi reserverer spisested og bestiller mat på forhånd. Hvis du har allergier (gluten) gi beskjed ved påmelding. Ta med niste som back-up hvis du har andre matallergier (små steder har lite utvalg av allergimat)

Kan jeg hoppe av turen underveis? Nei. Det er ikke mulig å hoppe av underveis på turen, vi reiser i samlet flokk, begge veier. Våre reiseledere skal guide 20 gjester og har ansvar for at hele gruppen reiser trygt. Hvis noe uforutsett skjer hjelper vi hverandre, det skaper trygghet og forutsigbarhet. Hvis halvparten plutselig hopper av i byen på impuls er det svært vanskelig å holde oversikt over alle og turopplevelsen svekkes. Vi reiser som gruppe hele turen. Hvis du ikke kan delta på hele turen, bli heller med på neste tur. Det kommer mange nye turer fortløpende :-)

Hjemveien: På hjemveien skal alle ombord samme buss/trikk. Første avstigningsmulighet er Sandakersenteret på Torshov eller Nydalen. 

Hvem er tursjefen? Vi har flere frivillige tursjefer som bytter på å guide våre turer, sammen med en turhjelper. Det er alltid 2 personer fra Frivilligsentralen med på turene. Tursjefen er hovedansvarlig for planlegging, booking og selve gjennomføringen. 

Spørsmål? Ved å delta på turene aksepterer man rammene for gjennomføring. Ved spørsmål eller tips til nye spennende turmål - ta kontakt med daglig leder på Frivilligsentralen, Astrid Sømoen. 

Vi gleder oss til å dra på tur med deg!


Flere nyheter
2024 © Frivilligsentralen Grefsen Kjelsås