Sjekk ut vårens spennende bokliste for BOK-I-LUNSJEN 2024

Bli med lesegruppen BOK-I-LUNSJEN og opplev spennende bøker denne våren! Vi møtes annenhver torsdag (partallsuker) med oppstart torsdag 25. januar kl 13.00. Ta en titt på de 7 spennende bøkene på vårens bokliste.

BOK-I-LUNSJEN VÅREN 2024

Velkommen til lesegruppen Bok-i-lunsjen. Vi møtes annenhver torsdag kl 13.00 (partallsuker) på Frivilligsentralen i Glads vei 47 på Grefsen. Vi snakker om ukens utvalgte bok og har 7 bøker på vårens bokliste, se nedenfor. Tips: Sjekk med ditt lokale bibliotek om boken er ledig eller finn pocketutgave i bokhandelen. Det serveres kaffe, te og kakebit.

Torsdag 25. januar (uke 4) Vi starter med ÅPEN BOK, som vanlig. Alle tar ordet og forteller om en herlig julegavebok, reklamerer for en fin leseropplevelse, eller gir oss noen kraftige advarsler. Ordet er altså fritt.

Torsdag 8. februar (uke 6) Da kommer Sissel friskt på banen med en spennende bok av Monica Isakstuen, MINE VENNER. -Det koker når hun retter skytset mot kontrollerende og intimiderende venninneforhold på hett og skarpt vis, sier Dagbladets anmelder. Isakstuen er født i 1976, oppvokst i Asker, senere bosatt i Fredrikstad. Har skrevet dikt, romaner og skuespill. Hun fikk Ibsenprisen i 2023.

Torsdag 22. februar (uke 8) Ingrid vil presentere INGEN ANGER av den finske forfatteren Tommi Kinnunen. Våren 1945 møter vi fem finske kvinner på vei tilbake til Finland fra en fangeleir i Tromsø. Som «snauklipte tyskerjenter» tvinges de til fots gjennom et utbrent Lappland.  En feministisk krigsroman om tap av identitet, umulige krigsvalg og skammen som følger med.

Torsdag 7. mars (uke 10) Neste forfatter ut er «Frank» McCourt (1930-2009), født i New York oppvokst i Limerick, Irland. Bodil og Sunniva samarbeider om presentasjonen av ANGELA'S ASHES (Engelen på det sjuende trinn) og TEACHER MAN (Lærer'n). McCourt fikk Pulitzerprisen i 1995 for den første av disse to erindringsbøkene.

Torsdag 21. mars (uke 12) Vi vet at Vigdis Hjorth er en skarp og produktiv forfatter, og Signe vil gjerne fortelle oss om hennes nyeste bok, GJENTAKELSEN. Forlaget sier at «boka er en rå og heftig framstilling av et ungt liv. En voksen kvinne ser tilbake på seg selv som 16-åring og gransker en sentral hendelse fra oppveksten». Her er det virkelig krutt!!

Torsdag 4. april (uke 14) Så har Øystein valgt KNIVEN I ILDEN av Ingeborg Arvola. En historisk roman om arbeid og kjærlighet, sterkt samhold og fri erotikk, enkeltmennesket og øvrigheta. Arvolas tipptippoldemor går på ski fra Finland til Norge i 1859 med de to sønnene sine. Hun har hatt et forhold til en gift mann og kan helbrede mennesker og dyr ...

Torsdag 18. april (uke 16) Science Fiction(!). Tone har funnet en bok av danske Olga Ravn. DE ANSATTE (The Employees) skildrer en gruppe mennesker og menneskelignende androider som sendes ut i verdensrommet for å forske på underlige gjenstander de får tilgang til fra en fremmed planet. Romskipets mannskap blir overvåket/intervjuet underveis, og slutten på historien er ganske brutal.

Torsdag 30. mai (uke 22) Åpen bokdag, mer info kommer. Vi smugkikker på ideer til høstens bokliste, kom med forslag!

Velkommen til hyggelig bokprat og spennende bokopplevelser!

Flere nyheter
2024 © Frivilligsentralen Grefsen Kjelsås