"Pinner og prat" feirer 10-års jubileum 15. januar

I 10 år har Grefsen/Kjelsås Husflidslag og Frivillighetssentralen Grefsen Kjelsås samarbeidet om prosjektet «Pinner og Prat».

SAMARBEID er et flott ord. Samarbeid fører ofte så mye spennende med seg, åpner nye dører, utvider omgangskretser, setter nye tanker og ideer i sving.

Onsdag 15. januar skal vi feire på «Frivilligheten», og det er samarbeid som står i fokus. I 10 år har Grefsen/Kjelsås Husflidslag og Frivillighetssentralen Grefsen Kjelsås samarbeidet om prosjektet «Pinner og Prat». Og hva er så dette for et prosjekt? Ja, det ligger vel i ordene. Ideen var at beboere i nærmiljøet vårt skulle ha en felles arena, hvor strikkepinnene kunne klirre i takt med kaffe, boller og hyggelig samvær. Begynnelsen var en sofa i et nokså mørkt kjellerrom, en håndfull glade strikkedamer og to engasjerte ledere, Eva fra Husflidslaget og Kjersti fra Frivilligheten. Resultatet er imponerende!!! Det synes i alle fall frivillighetssentralens leder. Annenhver onsdag samles 25-30 damer. Kjellerrommet er byttet ut med langbord og pinnestoler mellom alle sentralens ting og tang, strikkedamene har blitt adskillig flere, men de blide ansiktene er de samme og praten, ja, det er vanskelig for andre å høre noe som helst.

Men det aller mest imponerende er allikevel produksjonen. I alle de 10 årene har «Pinner og Prat» satt seg mål. Her har det alltid vært et ønske om å hjelpe noen som trenger til. Starten var hundrevis av små barnegensere til Aidsrammede barn i Soweto, og i de senere årene er det premature barn på Ullevål sykehus, som har nytt godt av flittige hender. Nydelige sett bestående av babyteppe, lue og sokker er levert prematuravdelingen på Ullevål sykehus. I tillegg kommer ammekluter og små bamser.
Som om dette ikke er nok. Luer, skjerf og votter blir levert Kirkens bymisjon en gang i året. Disse er til «Noen som gruer seg til jul».

« Gjennom disse 10 årene er det produsert nesten 6000 enheter ».
Når jeg så legger til at «Pinner og Prat» er en sosial møteplass for mange strikkeglade, en plass hvor man kan kose seg, prate med likesinnede, en plass hvor vennskapsbånd kan knyttes, ja da sier jeg bare:
«HAR VI IKKE GRUNN TIL Å FEIRE? ER DET IKKE SUPERT HVA SOM KAN KOMME UT AV ET GODT SAMARBEID!»


2021 © Frivillighetssentralen Grefsen Kjelsås