Opplev fabelaktige Alice Neel på MUNCH onsdag 15. november

Bli med Frivilligsentralen på kunstutstilling onsdag 15. november kl 10. Vi skal på Munchmuseet og se utstillingen "ALICE NEEL - hver person er et nytt univers". Alice Neel er en av USA største portrettmalerere og har en unik og ærlig stil - hvor følelsene og melakolien vaker under underflaten på mesterlig vis. Mange tror at bildene hennes er nylaget samtidskunst. Men neida, hun ble født USA for 123 år siden (1900-1984) og hennes malerier har oppnådd 30 millioner i salgspris. Nå kan du oppleve 59 av hennes verk i Oslo, et samarbeid mellom Munchmuseet og Centre Pompidou i Paris. Begrenset antall plasser.

Opplev den makalause ALICE NEEL - hun samler sjeler i sine portretter

NÅR: Onsdag 15. november kl 10, oppmøte på Frivilligsentralen (påmelding)

PÅMELDING: Meld deg på hos Frivilligsentralen i Glads vei 47 eller ring telefon 22 15 41 20 (mandag-torsdag kl 10-16). Begrenset antall plasser.

VARIGHET: Start kl 10, felles reise begge veier. Guidet omvisning og felles lunsj. Slutt ca kl 14.30. Arrangementet er gratis og lunsj er inkludert. Du trenger kun egen buss/trikkebillett. Som deltager samtykker du til reiseregler for gruppen, for en trygg og fin dag.

Dette er en kunstopplevelse du ikke vil gå glipp av! Portrettmaling er en egen sjanger og noen kunstnere har skapt en egen kategori og stil som har endret hvordan vi ser på kunst. Mona Lisa og Skrik er to ulike malerier, men like spennende og magiske på sitt vis.

Kanskje har du sett på Portrettmesterskapet på NRK TV denne høsten hvor 24 kunstnere skal male et kjendis-portrett på 4 timer? Samme konsept finnes i Storbritannia, og du finner hele 10 sesonger med "Portrait Artist of the Year" på YouTube. Det er TV-kanalen Sky Arts står bak produksjonen. Her ser du flere kunstnere som maler i Alice Neel-stil, en stil som mange tror er nymoderne på grunn av sin mer røffe og uhøytidelige stil. Hun tvinger ikke hovedpersonen til å sitte pent eller stivpyntet, men fanger de ubevoktede øyeblikkene.

ALICE NEEL var en pioner og hennes verk oppleves som radikale, utført med livlige farger, uttrykksfull penselføring og urovekkende perspektiver, er sterke påminnelser om at alle sosiale og politiske utfordringer først og fremst handler om enkeltindivider. I likhet med Edvard Munch går Neel i dybden og synliggjør psyken til de enkelte som er avbildet.

Utstillingen på Munchmuseet er organisert i samarbeid med Centre Pompidou i Paris og Barbican Centre i London, og samler 59 kraftfulle malerier og tegninger. Det er den første omfattende presentasjonen av Alice Neels kunst i Norge og avsluttes den 26. november. 

Flere nyheter
2024 © Frivilligsentralen Grefsen Kjelsås