Bli kjent med våre frivillige! Fantastiske folk med godt humør og stort hjerte for andre

Våre frivillige er vanlige folk med ekstra stort hjerte for å hjelpe andre. Bli kjent med denne flotte gjengen som sprer glede i nabolaget, både inne på Frivilligsentalens aktivitetssenter og ute på oppdrag i bydel Nordre Aker.

Vanlig folk med uvanlig stort hjerte for andre!

Våre 68 frivillige gjør en stor innsats for beboere i bydelen, både ute på oppdrag og inne på Frivilligsentralen som er et aktivitetssenter og sosial møteplass for alle beboere i bydelen vår.

Denne høsten kommer det flere artikler om våre frivillige. Vi tar leseren med ut på oppdrag i bydelen Nordre Aker og inn på sentralen. Vi klipper pen og hekker, vasker vinduer og hjelper de som har behov for en håndsrekning. Inne på sentralen er det mange frivillige som rigger til strikketreff, syr gardiner, arrangerer boksirkel, fikser mannfolklunsj, holder trimgrupper og reparerer klær. Denne høsten arrangerer vi ValgCafe på torsdager og mye mer. I tillegg drifter de frivillige bruktbutikken Loppestuene fra A til Å. Kort sagt massevis av oppgaver som blir utført av en strålende gjeng. 

En vanlig dag Mellom kl 9 og 10 rusler glade frivillige inn på sentralen, klare for en hyggelig prat med kaffe og latter. Vi er ca 10-15 personer som samles til kaffeprat ved langbordet og fordeler dagens oppgaver. Så drikker vi litt mer kaffe og tar fatt på dagen, både innendørs og ute på oppdrag. Midt på dagen tar vi lunsjpause sammen. Godt humør og dugnadsånd er den røde tråden som binder oss sammen. 

Hva gjør man av oppgaver? Når klokka passerer 10 rykker frivillige ut på oppdrag i nærmiljøet (alltid 2 stykker sammen) mens andre frivillige tilrettelegger for dagens aktiviteter inne på sentralen. Vi har faste aktiviteter hele uken, som trimgruppe, strikkegruppe, mannfolks-lunsj, turgruppe og bokgruppe. Noen baker og andre syr. Mange frivillige hjelper til med bruktbutikken vår Loppestuene. De mottar lopper, gjør sortering og pynter varehyller. Frivillige hjelper også besøkende som handler i Loppestuene. Vi har mange gjester som liker å handle hos oss. Frivilligsentralen byr på gratis kaffe og te - her kan du komme innom og slå av en hyggelig prat!

Hva er en frivillig, hvordan blir man det?

Våre frivillige er helt vanlige mennesker med et ekstra stor hjerte for å hjelpe andre. En frivillig gir av sin fritid og kommer 1 fast dag i uka og hjelper til med praktiske ting. 

Den som ønsker å prøve seg som frivillig kommer på en samtale med daglig leder (Astrid Sømoen). Man blir med i 3 uker (3 dager) og deltar på ulike oppgaver. Vi tar deretter en ny samtale og ser om man vil fortsette. Man er ikke "fastlås" som frivillig, man gir bare beskjed hvis man ikke kan komme en dag. Det skal være lystbetont, moro og givende. Alle våre frivillige har taushetsplikt. Egenskaper vi setter høyt er godt humør, være løsningsorientert og glad i mennesker. 

2024 © Frivilligsentralen Grefsen Kjelsås