En ganske vanlig onsdag på Frivilligheten

Her kan du lese hvordan hverdagen på Frivilligheten arter seg. Klikk på bildet og les videre nedover.

En ganske vanlig ONSDAG på «Frivilligheten».

Klokken runder 9.30 og onsdagsgjengen er på plass på sentralen.

Her er herr og fru, ung og eldre, alle innstilt på å ta fatt på dagens arbeidsoppgaver. Og de er mange og av ymse slag. Onsdagen er handledag, dagen da utegjengen tar med seg handlelister, som er ringt inn fra ulike beboere i bydelen, til Joker i Kjelsåsveien. Varer blir funnet fram, pakket, priset og snart er Frivillighetsbilen fylt til randen med handleposer fulle av varer på vei til våre koselige handlekunder – mennesker som ikke lenger greier å komme seg ut å handle selv.

Men utegjengen må trå til med andre saker også. En rullestolbruker vil være med på frokostmøte og trenger hjelp til å komme til og fra. Og ikke er det greit å bli litt ustø på sine gamle dage heller. Da er det greit at onsdagsgjengen skifter lysrør og pærer. Apotek står også på listen. Naturmedisiner er i vinden, men ikke greit å få tak i om man er dårlig til bens. SÅ GODT AT VI HAR FRIVILLIGHETSGJENGEN!!!     

Inne i Glads vei 47 fordeles arbeidsoppgavene. Å ha en gjenbruksbutikk som del av en frivillighetssentral krever sitt. Det krever dedikerte, ryddige, stabile frivillige og Anne Lise er en av dem.

Hun sørger for at tøy som blir levert inn, tas hånd om. Magnhild tar fatt på duker, sengetøy og stoffprøve


og Margunn arrangerer de nydeligste bord, priser og selger.

Er man interessert i musikk og film, ja da er det bare å gå etter lyden. Fengende toner betyr at Kim er på plass.

Han sørger for at alt i denne sjanger er på plass og har ellers ansvar for alt teknisk på sentralen.

Onsdag er også dagen for besøk av flittige damer. Vi har «Strikketreff» på sentralen. Bord skal dekkes, kaffe kokes, litt å bite i skal på plass før 25 damer inntar langbordet. Ingen problem. Dette fikser Brita!! Her er det bare for besøkende å sette i gang.

May Britt er en av damene som har tatt med strikkepinnene i dag. «Her er det et herlig sosialt miljø, forteller hun Brita, jeg stortrives». Ja, så godt trives hun at i tillegg til å strikke sammen med de 25 andre til premature, til Kirkens Bymisjon og til sykehjemmene, kommer hun en ekstra dag for å sy. På «Frivilligheten» kan man nemlig få reparert bukser og jakker, glidelåser blir skiftet, gardiner sys, puter produseres.  

En ganske vanlig ONSDAG på «Frivilligheten» i Glads vei på Grefsen. Velkommen skal dere være, både du som bor i bydelen og du som måtte finne fram til oss fra andre deler av landet. For på en ganske vanlig onsdag og mandag, tirsdag og torsdag også, ja da strømmer det inn med besøkende til oss, besøkende som gjør det så hyggelig for oss som jobber på sentralen.

Kjersti Vasli (daglig leder)

Flere nyheter

Intervju med Frivilligsentralen på Grefsen: Vi lager mer plass til mannfolka (avisa Journalen OsloMet)

Møteplasser forebygger vi ensomhet. Vi på Frivilligsentralen elsker å rykke ut på oppdrag, arrangere aktiviteter og hygge oss med en kaffeprat med gode naboer. Hvis du kjenner noen som vil oppleve flere eventyr eller synes dagene blir kjedelig og grå, be dem stikke innom oss. Vi har alltid noe moro på gang og Loppestuene har mye rart man kan kikke på. Og fremover kommer det flere tilbud rettet til "mannfolka", bare å glede seg. Vi setter på kaffen, du er varmt velkommen! Link til artikkel nedenfor.

2024 © Frivilligsentralen Grefsen Kjelsås