En ganske vanlig onsdag på Frivilligheten

Her kan du lese hvordan hverdagen på Frivilligheten arter seg. Klikk på bildet og les videre nedover.

En ganske vanlig ONSDAG på «Frivilligheten».

Klokken runder 9.30 og onsdagsgjengen er på plass på sentralen.

Her er herr og fru, ung og eldre, alle innstilt på å ta fatt på dagens arbeidsoppgaver. Og de er mange og av ymse slag. Onsdagen er handledag, dagen da utegjengen tar med seg handlelister, som er ringt inn fra ulike beboere i bydelen, til Joker i Kjelsåsveien. Varer blir funnet fram, pakket, priset og snart er Frivillighetsbilen fylt til randen med handleposer fulle av varer på vei til våre koselige handlekunder – mennesker som ikke lenger greier å komme seg ut å handle selv.

Men utegjengen må trå til med andre saker også. En rullestolbruker vil være med på frokostmøte og trenger hjelp til å komme til og fra. Og ikke er det greit å bli litt ustø på sine gamle dage heller. Da er det greit at onsdagsgjengen skifter lysrør og pærer. Apotek står også på listen. Naturmedisiner er i vinden, men ikke greit å få tak i om man er dårlig til bens. SÅ GODT AT VI HAR FRIVILLIGHETSGJENGEN!!!     

Inne i Glads vei 47 fordeles arbeidsoppgavene. Å ha en gjenbruksbutikk som del av en frivillighetssentral krever sitt. Det krever dedikerte, ryddige, stabile frivillige og Anne Lise er en av dem.

Hun sørger for at tøy som blir levert inn, tas hånd om. Magnhild tar fatt på duker, sengetøy og stoffprøve


og Margunn arrangerer de nydeligste bord, priser og selger.