Delta i lesegruppa BOK-I-LUNSJEN torsdag 5. oktober!

- Wow, for en knyttneve av en bok dette er! (sitat fra Trine Saugestad Hatlen, VG) Boken heter KVIT, NORSK MANN og er skrevet av vestlendingen Brynjulf Jung Tjønn. Han er adoptert fra Sør-Korea med oppvekst i Sogn og Fjordane. Både romanen KINAMANN og diktsamlingen KVIT NORSK MANN handler om identitet, tilhørighet, arv og miljø og om rasisme. Brynjulf er leder i Den norske Forfatterforening og boka har vunnet Kritikerprisen 2022, Ungdommens Kritikerpris 2022 og Nynorsk Litteraturpris 2022.
Har du lyst til å være med å snakke om spennende bøker? 
Sjekk BOKLISTA høsten 2023!😍  
Bli med lesegruppa BOK-I-LUNSJEN på torsdager kl 12.30. Vi hygger oss og snakker om bøker. Neste treff er TORSDAG 5. OKTOBER KL 12.30 med boka "Kvit norsk mann" av Brynjulf Tjønn. Det blir servert kaffe, te og en matbit.

Se boklisten nedenfor, du kan hoppe inn NÅR DU VIL - selv om høsttreffene har såvidt begynt nå i september. Tips: Bøkene kan ofte lånes gratis på biblioteket (sjekk der du bor) og selges i bokhandel. Her er datoer og høstens bokliste:


DATOER BOK-I-LUNSJEN
Torsdag 7. sept  ÅPEN BOK - hva har du lest i sommer? 
(og Bodil forteller om boka DET STORE GRØNNE TELTET) (avsluttet)
Torsdag 21. sept  DE KALLER MEG ULVEN (avsluttet)

NESTE TREFF:
Torsdag 5. okt  KVIT NORSK MANN (denne rekker du!)
Torsdag 19. okt TREDVE DAGER I SANDEFJORD
Torsdag 2. nov FORELSKELSENE
Torsdag 16. nov MORMOR HILSER OG SIER UNNSKYLD
Torsdag 30. nov NOVELLER (et utvalg) av Kjell Askildsen
Torsdag 7. des JULETREFF med avslutning og gavedryss

KORT BESKRIVELSE
😎Torsdag 7. september (uke 36, denne er avsluttet)
ÅPEN BOK – hva leste DU i sommerferien?
Vi starter høstsesongen som vanlig med ÅPEN BOK. Gøy å høre hva andre leste i sommer. Kom gjerne med en anbefaling fra egne bokskatter. Bodil lover oss et kort innblikk i oppvekstromanen DET STORE GRØNNE TELTET av Ljudmila Ulitskaja.


😎Torsdag 21. september (uke 38, denne er avsluttet)
DE KALLER MEG ULVEN av Zeshan Shakar
Mange av våre nyere norske forfattere har flerkulturell bakgrunn, og her møter vi Zeshan Shakar. Han er utdannet statsviter, har økonomiutdannelse og er oppvokst på Stovner med norsk mor og pakistansk far. Ingrid tar oss med inn i en verden og et miljø som nok er ukjent for de fleste av oss. Boka heter DE KALLER MEG ULVEN og hovedpersonen i boka får en umettelig sult på eie ting og tilhøre noe, når alt smuldrer bort med foreldrene. Han har også utgitt romanene GUL BOK (2020) og braksuksessen TANTE ULRIKKES VEI (2017) en uforglemmelig bok som legger seg under huden på leseren.


😎Torsdag 5. oktober (uke 40, kommer snart, bli med)
KVIT NORSK MANN av Brynjulf Jung Tjønn
Sissel vil presentere vestlendingen Brynjulf Jung Tjønn, en spennende forfatter som skriver på nynorsk. Brynjulf er adoptert fra Sør-Korea med barndom /oppvekst i Sogn og Fjordane. Både romanen KINAMANN og diktsamlingen KVIT NORSK MANN handler om identitet, tilhørighet, arv og miljø og om rasisme. Brynjulf er leder i Den norske Forfatterforening og har vært redaktør i Det norske Samlaget. Boka har vunnet mange priser: Kritikerprisen 2022, Ungdommens Kritikerpris 2022, Nynorsk Litteraturpris 2022 (Norges Mållag). 
- Wow, for en knyttneve av en bok dette er! (Trine Saugestad Hatlen, VG)


😎Torsdag 19. oktober (uke 42)
TREDVE DAGER I SANDEFJORD av Vigdis Hjorth
Sunniva har valgt forfatter Vigdis Hjorth og hennes skildring fra fengselsoppholdet etter fyllekjøring, TREDVE DAGER I SANDEFJORD. Damen har jo en kvass penn, så her er det nok mange godbiter vi kan vente oss. Hun fikk Nordisk Råds Litteraturpris for boken ARV OG MILJØ og familiekonflikten som oppstod er fortsatt betent og søsteren Helga utga boka FRI VILJE som motsvar. En spennende familie, rett og slett.


😎Torsdag 2. november (uke 44)
FORELSKELSENE av Javier Marias
Signe har funnet en skikkelig godtbit, nemlig FORELSKELSENE av spanske Javier Marias. Han var forfatter og oversetter, delvis bosatt i USA og England. Han er ofte nevnt som en kandidat til Nobelprisen i litteratur. En bok om kjærlighet og forelskelse, hva gjør det med oss? Nå ble du nysgjerrig tenker jeg!


😎Torsdag 16. november (uke 46)
MORMOR HILSER OG SIER UNNSKYLD av Fredrik Backman
En skandinavisk forfatter med stor suksess over landegrensene. 
En normal roman om annerledes mennesker. Eller omvendt. Elsa er sju år og mormor er syttisju og gal ... du skjønner hvor dette bærer hen? Forfatteren er mest kjent for sin roman EN MANN SOM HETER OVE og filmen med samme navn. En forrykende forfatter med glimt i øyet, det er bare å glede seg!


😎Torsdag 30. november (uke 48)
NOVELLER (et utvalg) av Kjell Askildsen
Gretha er forelsket i forfatteren Kjell Askildsen (det er det flere som er). Han er kjent for sin kresne stil og regnes som en av de største novellister i den norske litteraturen. Hans novellesamling «Thomas F’s siste nedtegnelser til almenheten» ble kåret til den beste norske skjønnlitterære bok siste 25 årene av Dagbladet i 2006. Merk: Gretha kommer tilbake med HVILKE titler vi leser utpå høsten. 


😎Torsdag 7. desember (uke 49)
JULETREFF og avslutning – kanskje noen har tips til spennende bøker å gi i julegave? Frivilligsentralen har et lite gavedryss til de som deltar i lesegruppa.

Vil du være med? 
Du kan hoppe inn når du vil i løpet av høsten. Velkommen til en koselig lesehøst med spennende bøker og gode samtaler. Husk Frivilligsentralen har tusenvis av pent brukte bøker til salgs fra kr 10 og 20. Loppestuene og Bokrommet er åpne fra mandag til torsdag kl 10-16 med hyggelig nabopriser.


God bokhøst alle sammen!
Flere nyheter
2024 © Frivilligsentralen Grefsen Kjelsås