Strikkegruppa Pinner og prat - annenhver onsdag kl 11

Strikkegruppa Pinner og Prat er gruppen for deg som liker å strikke og hekle! Bli med annenhver onsdag kl 11, vi strikker babytøy og tepper til premature babyer

Strikkegruppa Pinner og Prat er gruppen for deg som liker å strikke og hekle!

Vi møtes annenhver onsdag kl 11 (oddetallsuker). Ta med strikkepinner eller heklenål og hjelp oss å lage babytøy og babytepper til premature barn og andre trengende. Vi bjudar på garnet og dekker bordene med kakebit og kaffe. Her møter du også mange fra blide damer fra Grefsen Husflidslag. Velkommen skal du være!

Kan du ikke strikke? Vi kan lære deg, dette klarer du fint! 

HISTORIE

Stor hjertevarme til bittesmå babyer I over ti år har Frivilligsentralen Grefsen Kjelsås huset aktiviteten «Pinner og Prat». Det er damer som kan det å strikke og hekle! Akkurat nå strikker og hekler vi bittesmå klær og tepper til premature babyer som trenger varme og omsorg i livets første måneder. Både foreldre og ansatte på sykehusene er glade for at vi gir slike hjertevarme plagg. Mange foreldre planlegger babyens hjemkomst med hentesett strikket av slektninger og venner. Men når babyen kommer i rakettfart - og er bitteliten - er det kjekt med ekstra tøy i mini-format.

I over 10 år har 30-40 damer strikket babytepper, luer og sokker til premature barn på Ullevål sykehus, de nydeligste små babytepper i alle kulører, knøttsmå luer og sokker. Plaggene blir vasket og pakket, og en liten hilsen sendes med. «En hjertevarm hilsen fra strikkedamene» står det. Stor produksjon: Over 300 sett med lue, sokker og teppe, blir levert årlig.

Vi har hatt besøk av Jordmor Liss fra prematuravdelingen på Ullevål sykehus. Hun kunne fortelle noe om hva disse gavene betyr. På en avdeling med kuvøser, slanger og måleapparater, blir glade ulltepper et snev av det normale. På en avdeling med knøttsmå babyer og foreldre som fortviler, gir en liten strikkelue håp og tro på at dette går den riktige veien. Liss forteller at de har babyer i mange ulike stadier. De aller minste veier ikke mer enn 500 gram og er 20 cm. lange, men her er også barn som er 1 til 2 kilogram og barn som har omtrent normal fødselsvekt. Ca. 120 ansatte er med på å hjelpe disse småtassene inn i en verden utenfor mammas trygge mave.

Det ble en interessant formiddag på Frivilligsentralen Grefsen Kjelsås med informasjon fra Ullevål, med klirrende strikkepinner, med deilige påsmurte brødskiver, kaffe og kaker. Vi konkluderte med at samarbeidet mellom Grefsen Kjelsås Husflidslag og Frivilligsentralen Grefsen Kjelsås har båret frukter. Utrolig mange babyer har fått varme, gode tepper, like mange foreldre har blitt glade og takknemlige og over 30 strikkedamer har hatt mange, mange hyggelige timer på «Frivilligheten». Samarbeid er tingen!

Strikkedamene har strikket til flere prosjekter Det har blitt gensere til aids-rammede barn i Afrika og nydelige småplagg til barnehjem i Polen. Eldre på sykehjem har fått lappetepper til kos og hygge, narkomane har fått varme votter, luer og skjerf til bruk i vinterkulda. 

Vi holder varmen sammen, bli med og strikk du også!

2024 © Frivilligsentralen Grefsen Kjelsås