Pinner og prat - annenhver onsdag.

Onsdager i oddetallsuker (uke 1, 3, 5 osv) inviterer vi til strikketreff kl 11. Ta med strikkepinner og hjelp oss å strikke til premature barn og andre trengende, samt lapper til lappetepper.

PINNER OG PRAT:

I snart ti år har Frivillighetssentralen Grefsen Kjelsås huset aktiviteten «Pinner og Prat». 

Det er damer som kan det å strikke! Det har blitt gensere til aids rammede barn i Afrika,det har blitt småplagg til barnehjem i Polen. Eldre på sykehjem har fått lappetepper til kos og hygge, narkomane har fått varme votter, luer og skjerf til bruk i vinterkulda.

I syv år har 20 – 30 damer strikket babytepper, luer og sokker til premature barn på Ullevål sykehus, de nydeligste små babytepper i alle kulører, knøttsmå luer og sokker.Plaggene blir vasket og pakket, og en liten hilsen sendes med. «En hjertevarm hilsen fra strikkedamene», står det. Ca. 250 sett med lue, sokker og teppe, blir levert årlig.

9 oktober fikk vi besøk fra Ullevål sykehus, fra prematuravdelingen. Jordmor Liss kunne fortelle noe om hva disse gavene betyr. På en avdeling med kuvøser, slanger og måleapparater, blir glade ulltepper et snev av det normale. På en avdeling med knøttsmå babyer og foreldre som fortviler, gir en liten strikkelue håp og tro på at dette går den riktige veien. Liss forteller at de har babyer i mange ulike stadier. De aller minste veier ikke mer enn 500 gram og er 20 cm. lange, men her er også barn som er 1 til 2 kilogram og barn som har omtrent normal fødselsvekt. Ca. 120 ansatte er med på å hjelpe disse småtassene inn i en verden utenfor mammas trygge mave.

Det ble en interessant formiddag på Frivillighetssentralen Grefsen Kjelsås med informasjon fra Ullevål, med klirrende strikkepinner, med deilige påsmurte brødskiver, kaffe og kaker.Vi konkluderte med at samarbeidet, som har vart i 10 år,mellom Grefsen kjelsås husflidslag og Frivillighetssentralen Grefsen Kjelsås har båret frukter. Utrolig mange babyer har fått varme, gode tepper, like mange foreldre har blitt glade og takknemlige og 20-30 strikkedamer har hatt mange,mange hyggelige timer på «Frivilligheten». Samarbeid er tingen!

2022 © Frivillighetssentralen Grefsen Kjelsås